Serious Request

In conflictgebieden, zoals Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de totale opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis- hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun famillie en brengen ze hen weer thuis.

Doel

Iedereen kent het gevoel van vroeger, toen je als klein jongetje of meisje een van je ouders kwijtraakte in de supermarkt. Dat gevoel is voor ieder kind hetzelfde, waar dan ook ter wereld. Maar wat nou als je je vader of moeder helemaal niet meer terugvindt? Wat nou als je in een ander land terechtkomt waar ze een andere taal spreken? Wat nou als je vijf jaar oud bent en er niemand is die voor je zorgt.

Hoe groot is dit probleem?

Er zijn meer dan 1 miljoen vermiste personen geregistreerd bij het rode kruis. De meeste mensen worden gezocht door meer dan drie famillieleden. Dit betekend dat wereldwijd zon 4 miljoen ouders en kinderen elkaar kwijt zijn.
Het komt vaak voor dat famillieleden elkaar op de vlucht kwijtraken. Wereldwijd zijn er 65 miljoen mensen die hun huis achter moeten laten. Dat zijn 24 mensen per minuut, waarvan meer dan de helft jonger dan 18 jaar, dat betekend zon 12 kinderen per minuut.

Dus, vergeet niet op de doneer button te drukken en draag ook jouw steentje bij.

Voor meer informatie ga naar https://www.npo3fm.nl/seriousrequest

Help mee en doneer vandaag nog!

Kom eens langs voor kopje koffie of neem contact op via het contactformulier op de contactpagina!

Share This